over Annelieke

Na de HAVO besluit Annelieke om een jaar klassiek zangles te gaan volgen. Na dat jaar wordt ze toegelaten tot het conservatorium in Enschede waar Anne Haenen haar hoofddocent is. Ze werkt mee aan verschillende musicals en opera’s in Nederland en Duitsland. Ze studeert daarnaast korte tijd aan het Mozarteum in Salzburg, Oostenrijk. In de zomer van 2002 studeert Annelieke af. Niet lang daarna wordt ze aangenomen voor een 2e-fase studie Muziektheater aan het conservatorium in Rotterdam.

In 2002 was Annelieke te zien in ‘Barcelona’ in Event Centre Aalsmeer waarin zij de o.a. de klassieke rol en later hoofdrol Isabella op zich nam. Tegelijkertijd presenteerde Annelieke de internet programma’s van BNN. Al tijdens ‘Barcelona’ stond ze ook in The Sound of Music van Stage Entertainment.

Na The Sound of Music speelde Annelieke tot 2010 zes jaar de rol van Sanne Klein in Onderweg naar Morgen.

In 2011 en 2012 zat Annelieke in de cast van Dreamslive de Dinnershow van RTL Wentink Events in het mediapark te Hilversum.

Daarnaast speelde ze de afgelopen jaren gastrollen in Spoorloos Verdwenen, Cut, De Meisjes van Thijs, De Club van Lelijke Kinderen, Leve Boerenliefde, Het Mysterie van, Sinterklaasjournaal, De Ludwigs en Spangas en onlangs in Kameleon de serie.

Annelieke zit momenteel in de hoofdcast van Brooklyn Nights in Aalsmeer in Aalsmeer.

Sinds 2018 geeft Annelieke zangles in haar studio. In 2019 heeft ze haar certificaat behaald bij het Universal Voice Institute en mag ze zich Universal Voice Teacher noemen.

Momenteel volgt Annelieke een docentenopleiding bij het Raja Yoga Instituut te Ilpendam.